TEKNİK KADRO/ UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI, ALANLARI, İHTİYACI VE SİSTEMİ İYİ PLANLANMALIDIR.
Milli Eğitim Bakanlığınca 09 Aralık 2018 tarihinde yapılan memurluk ve şeflik sınavı süreci, yürütülmesi, sonuçlandırılması, planlanma sorunları gibi bir çok konu hafızamızda yenidir. İlan edilen boş kadroların eğitim çalışanlarının genel durumuyla uyuşmaması, boş derecelerin belirlenmesinde reel veriler kullanılmaması ve sürecin içinde planlamanın eksik yapılması gibi birçok sebepten dolayı tatmin etmekten uzak süreç olmuştur ve sorunlar hala devam etmektedir.
Tedirginliğimiz teknik kadro/unvan değişikliği sınavının açılıp açılmayacağından ötedir. Daha önceki teknik kadro/ unvan değişikliği sınavlarında gördüğümüz ve edindiğimiz bilgiler ışığında; Teknik Kadro/Unvan Değişikliği sınavının ihtiyacı, boş kadrolar ve alanlar iyi belirlenmelidir. Zamanın ruhuna uygun kadrolar açılmalıdır. Teknik ve meslek liselerimizin ihtiyacını belirlenmelidir. Yatılı ve pansiyonlu okul müdürlükleri paydaş yapılmalıdır. Okul kantinleri, yemek verilen okullarımızın gıda güvenliği, obez önleme programlarının takibi gibi birçok alanın (Diyetisyenlik-Gıda Mühendisi) tespiti iyi yapılmalıdır.
Milli Eğitim Bakanlığında memur-hizmetli kadrosunda görev yapan ve asıl mesleği “ÖĞRETMENLİK” olan ve öğretmen olmasının önünde hiçbir engel olmayan eğitim çalışanlarının da teknik kadro/unvan değişikliği sınavına girmesi gereklidir. Bakanlığımız kendi evlatlarının,kendi personellerinin sorunu çözmek için bir yöntem belirlemelidir.
Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurumlarında memur/hizmetli kadrosunda görev yapan ve öğretmenlik mezuniyeti olan kendi personelleri için boş öğretmen kadrosu açmaktadır ve bu personellerin istihdamını teknik kadro/unvan değişikliği sınavı ile yapmaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı da daha öncede sunumunu bakanlık bürokratlarına defalarca yaptığımız unvan değişikliği sınavına öğretmenlik mezuniyeti olan yaklaşık 300 personelin katılımını sağlamak için gerekli yasal düzenlemeyi yapmalıdır ve bu durumda olan eğitim çalışanlarının sınıflarına ve öğrencilerine kavuşmasını sağlamalıdır.
Mustafa Kemal ATATÜRK’ün liderliğinde ve vatanperverler tarafından başlatılan varoluş savaşının nihai zafer ile sonuçlandırıldığı 9 Eylül Kurtuluş Gününü kutluyoruz.
İzmir’in kurtuluşunun 97. yıldönümü bu yıl da coşkulu kutlamalara sahne olacak.
Saat 17.00’de Süvari Birlikleri’nin Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na gerçekleştireceği yürüyüşten hemen sonra İzmir semaları nefes kesen bir gösteriye sahne olacak. Saat 17.30’dan itibaren önce Solo Türk ardından da Türk Yıldızları’nın hava gösterileriyle birlikte 9 Eylül coşkusu zirveye çıkacak.
Genel Başkan DEMİREL :”Milli Eğitim Bakanlığı Unvan Değişikliği Sınav Tarihi ile GYS EK ATAMA Tarihlerini Açıklayarak Belirsizliği Ortadan Kaldırmalıdır.”
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitimlerini tamamlayan ve kariyer yapmak isteyen eğitim çalışanları için 09 Aralık 2018 tarihinde “Memurluk ve Şeflik” Sınavı yapılmıştır. MEB tarafından ilan edilen boş kadrolar; Memurluk için 3.490 adet ve Şeflik için 1.814 adet boş kadro ilan edilmiş ve bu boş kadroların ihtiyacının karşılanması için yazılı ve sözlü sınavda başarılı olan adayların atamaları yapılmıştır.
09 Aralık 2018 tarihinde yapılan “Memurluk ve Şeflik Sınavı”na toplam 14.766 aday katılmıştır. Sınava katılan adaylardan 60 ve üzeri puan alanlar ise Şeflik için 1.868 ve Memurluk için ise 3.558’dir. İlan edilen boş kadro sayısı kadar aday memurluk ve şeflik yazılı ve sözlü sınavıgeçerek başarılı olmuştur.
Elimizdeki verilere göre (Atanıp Göreve Başlamayanlar Hariç) Memurluk için 967 adet, Şeflik için ise 545 adet kadro boş kalmıştır ve boş kalmaya da devam etmektedir. Sınavı kazanıp atanamayan eğitim çalışanlarının yaklaşık 9 ay süren emeği ve alın teri yok sayılmamalıdır. Milli Eğitim Bakanlığının kendi evlatlarının kariyer yapmasını engelleyecek tüm kısıtlayıcı düşüncelerden arınmalı ve EK ATAMA bekleyen binlerce eğitim çalışanlarının talep ve isteklerine cevap vererek EK ATAMA TARİHİNİ açıklamalıdır.
Ayrıca; 2018 Aralık ayında yapılacağı daha önce kamuoyuna duyurulan ve “Memurluk ve Şeflik” Sınavının yapılmasından dolayı 2019 yılında yapılacağı planlanan Unvan Değişikliği Sınav tarihinin de Milli Eğitim Bakanlığınca açıklanması belirsizliklerin giderilmesi açısından önemlidir.
Eğitim çalışanlarının tek sesi olan TEÇ-SEN – Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası olarak Unvan Değişikliği Sınav Tarihi ile GYS Yazılı ve Sözlü Sınavı Kazanan ve Atanamayan Eğitim Çalışanları İçin EK ATAMA Tarihlerinin Milli Eğitim Bakanlığınca Açıklaması İstiyoruz.
TEÇ-SEN GENEL BAŞKANLIĞI