MEB GYS Şeflik Memurluk sınavı sonucunda atamalar yapılmıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı, engellilik durumu ve mazerete dayalı olarak atandıkları illere gitmek istemeyip mazeretinden dolayı kalmak isteyenlerin atama işlemlerini gerçekleştirmiştir.
MEB tarafından iller arası atamalar yapılmış ancak birçok Valilik ilçeler arası mazeretleri kabul etmemektedir.
İller arası verilen engellilik ve mazerete bağlı yer değişikliği ilçeler arasında da verilmesi gerekmekte olduğunu belirtip 81 İl Valiliğine konu ile ilgili resmi yazı yazmıştık.İllerimizin bir çoğu atamaları yapmasına rağmen halen yapmayan illerimiz bulunmakta ve mazereti olan eğitim çalışanları mağduriyet yaşamaktadır.
GYS süreci sonucunda mazerete bağlı il içi yer değiştirme başvurusu reddedilen eğitim çalışanlarını üyelerimize sendikamız tarafından hukuki yardımda bulunulacaktır.
İlçeler arası talebi reddedilen üyelerimizin İl Başkanlarımız veya sendika genel merkezimiz ile irtibata geçmeleri mağduriyetlerinin giderilmesi açısından önemlidir.
TEÇ-SEN GENEL MERKEZİ
EĞİTİM HAZIRLIK ÖDENEĞİ EĞİTİM ÇALIŞANLARININ TÜMÜNE VERİLMELİDİR.
1990 yılından bugüne kadar her yıl eğitim çalışanlarının tümüne ödeneceği söylenen “Eğitim Öğretim Hazırlık Ödeneği” sorunu bu yıl mutlaka Toplu Sözleşme masasının “Ana Gündemi”olmalıdır. Eğitim çalışanlarının tümü yeni eğitim öğretime okul ve kurumları hazırlama işinde topyekun çalışmaktadır. Öyle ki, yaz aylarında kaloriferlerin bakım ve onarımı, kömür alımı ve depolanması v.b iş ve işlemleri kaloriferci eğitim çalışanları tarafından yapılmaktadır. Okullarımızın badana, boya işlemleri,bakım ve onarımı, güvenliği gibi birçok iş ve işlemler yardımcı hizmetler sınıfı personelleri tarafından yapılmaktadır. Yeni okulların yapımı, derslik yapımı ve onarımı ve kontrolü, ihalesi v.b. işlemler ise teknik hizmetler sınıfı personelleri tarafından yapılmaktadır. Taşıma, yemek ihalesi, kitap dağıtımı işve işlemleri bakanlık politikalarının okul ve kurumlara iletimi, okul ve kurumların atama, tayin ve yer değişikliği işlemleri, maaş, ek ders ödemeleri v.b. tüm işlemler ile sınavların güvenli bir şekilde yapılması genel idari hizmetler sınıfı personelleri tarafından yapılmaktadır. Kısacası okul ve kurumlarımızın tam ve eksiksiz bir şekilde yeni eğitim öğretime hazırlanması ile ilgili tüm çalışmalar tüm kadroların işbirliği ile yapılmaktadır.
Tüm bu sebeplerden dolayı yıllardır “Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneğinden” mahrum bırakılan Milli Eğitim Bakanlığı GİH, YHS, THS, SHS ve 4B kadrolarında çalışan tüm eğitim çalışanlarına da “EĞİTİM ÖĞRETİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ” verilmelidir.