MEB Memurluk ve Şeflik Sınav Ücreti Alınınca Sessiz Kalanlar, Okul Müdür/Müdür Yardımcılığı Sınavından Ücret Alınmasına Karşılar!!!
Teç-Sen – Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası olarak Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan eğitim çalışanlarından “Memurluk”, “Şeflik” ve “Unvan Değişikliği” sınavlarında ücret alınmaması, Bakanlığın öz evlatlarından ücret almasının yanlış olduğunu ve milli eğitim bakanlığının eğitim çalışanlarından sınav ücreti alınmamasının yolu ve yöntemini bulması gerektiği ile ilgili çalışmalar eğitim çalışanlarının bilgisindedir.
Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı; 09 Aralık 2018 tarihinde Memurluk ve Şeflik sınavı yapmış ve son 10 yılda memurluk,şeflik ve unvan değişikliği adıyla 10’dan fazla görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapmıştır. Bu sınavların tümünde eğitim çalışanlarından milli eğitim bakanlığı sınav ücreti alınmıştır. Lakin bu sınav ücretlerinin alınmaması için bugüne kadar Teç-Sen- Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası dışında hiçbir sendika çalışma yapmamıştır.
Milli Eğitim Bakanlığınca Okul Müdür/Müdür Yardımcısı sınav tarihi açıklanmış ve sınava girecek adaylardan sınav ücreti alınacağı duyurulmasının ardından bugüne kadar sınav ücretleri ile ilgili sesi çıkmayan sendikaların “Okul Müdür/Müdür Yardımcılığı Sınavından Ücret Alınmasın” şeklinde çalışma başlatması niyetlerinin, asıl amaçlarının ve kimin için çalışmakta olduklarının yeni bir kanıtıdır.
Milli Eğitim Bakanlığında GİH-YHS-SHS-4B ve THS sınıflarında görev yapan eğitim çalışanları üye oldukları sendikalarda eğer mutlu değillerse! Umutlu değillerse! Memnun Değillerse! AĞAÇ DEĞİLSİNİZ! Yerinizi değiştirin! Diyoruz.!
Teç-Sen Genel Merkezi.
2018 yılı Kasım ayından itibaren yürütmekte olduğumuz ilimizde münhal bulunan Sayman Kadroları için duyuruya çıkılarak atama sürecinin başlatılması talebimiz nihayet sonuç vermeye başlamış atama takvimi, münhal kadrolar için duyuru yapılmıştır.
https://izmirtec-sen.org/2018/11/23/sayman-kadrolari/ tarihli haberimizde kadroların ilan edilerek duyuruya çıkılması gerektiği duyurmuştuk.
GYS Mülakatına Girecek Adayların İçin Önemli Bilgilendirme.
Milli Eğitim Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavları sonrası mülakat işlemleri 18/02/2018 tarihinden itibaren 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğünde oluşturulan komisyonlar eliyle gerçekleştirilecektir.
Buna göre; Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik gereği görevde yükselme yazılı sınavını kazanan adaylar için mülakat uygulaması yapılacak olup; Yazılı Sınav+Mülakat puanı/2=Başarı Puanları tespit edilecektir.
Sendikamızca bu süreçte yazılı sınav başarı sıralamasını bozmayacak (yönetmelik gereği yapılması zorunlu) bir mülakat için Sayın Bakan Yardımcımız Mustafa SAFRAN ve Personel Genel Müdürümüz Hamza AYDOĞDU da dahil olmak üzere bir çok görüşme gerçekleştirdik.
Butarih itibariyle de sendikamızın bu süreçte ki talebinin her kesim tarafından kabul gördüğünü, sözlü sınavın yapılış şekliyle ilgili iradenin yazılı sınav başarı sıralamasını değiştirmeyecek şekilde tecelli ettiğini/edeceğini açık ve net bir şekilde söyleyebiliriz. Ancak şu da unutulmasın. Komisyon üyeleri amirimiz konumunda olduğu için kendilerine karşı tutum ve davranışlarımızın amir/memur ilişkisi doğrultusunda gelişmesi bu mülakatın en önemli kısmını oluşturmaktadır.
Bu bağlamda mülakata katılacak adaylara Tavsiyelerimiz şunlardır.
1-Kamu kültürüne uygun giyinilmesine özellikle dikkat edilmelidir.(Takım Elbise v.s.)
2-Mülakat sırasında saygı ve nezaket kurallarına dikkat edilmelidir.
3-Oturulacak yer gösterilmeden oturulmamalıdır.
4-Komisyon üyeleri ile göz temasından kaçınılmamalıdır.
5-Mülakatın yapılacağı odaya çanta, güneş gözlüğü vb eşyalarla girilmemelidir.
6-Cevabı bilinmeyen sorulara “bilmiyorum” yanıtı verilmelidir. Sorular cevaplanırken, iyice düşünülmeli ve öyle cevap verilmelidir.
7-Komisyon üyeleriyle asla tartışmaya girişilmemelidir.
Kamuoyuna Saygılarımızla Duyurulur.
TEÇ-SEN GENEL MERKEZİ
Memurluk ve Şeflik Sözlü Sınavında TORPİL BEKLEYENLERİN Hayal kırıklığı da büyük olacaktır.
Torpil olmasın!, kimse kimsenin hakkını yemesin!, Hak ve Adalet yerine gelsin!, liyakat gelsin diyorsun!…diyorsun da… Söyleminle yaptığın arasında tutarsızlık var biliyorsun… Torpil yapılacak deyip sendika değiştiriyorsun veya torpil yapacağına kesin inandığın, şüphe bile etmediğin BİR sendikanın içinde olmayı tercih ediyorsun! “Tamam haklısın başkanım!Ama şu sözlü sınav geçsin!” diyorsun! Savaşmadan, tavır koymadan, özünü ortaya çıkarmadan kazanamazsın!
Torpil yapacağına inandığın yerde durarak, karşı çıkmayarak hakkı ve adaleti nasıl savunacaksın! Sen kendine torpil yapılsın diye oradasın! kabul et bunu!!! Kendine söyleyemediğin, söylesen bile çözüm bulamadığın, iç sesinle kavgan var bunu da kabul et!
09 Aralık 2018 tarihinde Memurluk ve Şeflik Yazılı sınavından tam 1 yıl önce başlattığımız HAK ve ADALET talebimiz, mücadelemiz, hırsımız, “torpile geçit vermeyeceğiz!” eylemlerimiz,açıklamalarımız, bakanlıklar üst düzey görüşmelerimiz, inadımız, sendikal tüm güç kullanımız, öncü olmamız, titiz çalışmamız hepsi eğitim çalışanlarının boyunduruk altından kurtulması, kendi geleceğini şekillendirecek beceriye,yeteneğe, bilgi ve birikime sahip olduğuna olan inancımızdandır.
“Hakkı, adaleti arayanlar,hakikatin, gerçeğin peşinden koşanların önünde dağlar, tepeler engeller, engin denizler, setler elbet yorulacaktır ama başaranlar, kazananlar ve zaferler inananlardır.” Sözü bizim yolumuzun, hedeflerimizin, hayallerimizin ve gelecek için umudumuzun önsözüdür. Bu söz öyle bir sözdür ki, önünde var olan engelleri aşan, setleri yıkan öncü birlik ve hayallerimize ve hedeflerimize ulaşmanın anahtarıdır.
Biz KORKMA! diye başlayan İstiklal marşı olan milletin evlatları ve ilk emri OKU! Diyen bir dinin ümmetiyiz… Bu bilgi bize zalimin kılıcı değil mazlumun zırhı olmayı emreder. Bu düsturla yola revan olmuş, karınca misali yolu ve tarafı belli olan eğitim çalışanları olarak “SÖZLÜ SINAVDA YARDIM EDECEĞİZ!”Diyen, “SÖZLÜ SINAVDA BİZE ÜYE OLMAZSAN BAŞARILI OLAMAZSIN!” Diyenlerin oyunları, kurguları ve hedefleri bertaraf edilmiştir. Memurluk ve Şeflik Sözlü Sınavında TORPİL BEKLEYENLERİN Hayal kırıklığı da büyük olacaktır.
TEÇ-SEN GENEL BAŞKANLIĞI
Görev tanımı belli değildir… Hizmetine ihtiyaç duyulduğu her yerde çalışmak için kendini geliştirmiştir… Zaman ve mekan kısıtlamasına ve mesai saatlerine ihtiyaç duymaz. Verilen her görevi yapmakla mükelleftir. Fazla çalışma karşılığında herhangi bir ücret almaz. Hafta sonu, hafta içi, gece,gündüz, öğle, akşam farketmez her daim hazır ve nazırdır.
Sabah 5-6 gibi okulda olur ve kaloriferleri yakar, öğrencileri ilk karşılayandır. Okulun ne kadar büyük olduğu, sınıf sayısının,koridor, wc sayısı, oda sayısının hiç önemi yoktur ve her yeri pırıl pırıl yapması ondan beklenen bir görevdir. Görev adamıdır hizmetli… araba yıkar, faturaları yatırır, il/ilçeye evrak getirir götürür. Yürümek zorundadır. Çünkü yol parası verilmez… çok güzel çay demler mesela, servisle bile yapar… Tıkanan tuvaletleri açabilen süper bir kahramandır. Gece nöbetçidir, yakın dövüş bilmez, silahı yoktur ama gece nöbetteyken herhangi bir sorunla karşılaştığında süper ikna kabiliyetiyle meseleyi çözer. Hizmetlinin odası yoktur. Odaya da ihtiyacı yoktur. Çünkü onun ailesinden hasta olan olmaz, onun herhangi bir derdi olmaz,düşüncelere dalamaz.. nasıl dalsın süperman hizmetli o…
Mesela engelli olması da onun süperman hizmetli olmasına mani değildir… çünkü o süper hizmetli olmak için dünyaya gelmiştir… boyanacak duvar varsa süperman hizmetli boyar… fotokopi işi ondan sorulur… kendisine ihtiyaç duyulursa eğer memurluk da yapar… bozulan kapı, pencereyi tamir ve tadilatını yapar… sınav varsa okulda tüm sıraları taşır, yerlerini değiştirir, sınav bitiminde eski haline getirir.. okula gelen tüm kömürü o taşır… çünkü o süper hizmetli…
Süperman hizmetlinin işi biter mi? BİTMEZ… ÇÜNKÜ AMİR NE DİYORSA YAPMAK GİBİ BİR GÖREVİ DE VARDIR.. ONU DA YAPAR…
10 yıldır bizde süperman hizmetliler için diyoruz ki; 1965 yılından kalma kanunla 2019 yılının ihtiyaçlarına cevap veremiyorsunuz… Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan tüm kamu çalışanlarını öğrenimlerine uygun kadrolara atayın! Hatta Türkiye Büyük Millet Meclisinde kanun teklifi olarak da verildi. Seçim beyannamelerine girdi… neyi bekliyorsunuz… elinizi kolunuzu tutan mı var? Mecliste bekleyen kanun tasarısı seçim sonuna bırakılmamalıdır. Ne yapılmadır biliyor musunuz?
KABUL EDENLER ! ETMEYENLER ! KABUL EDİLMİŞTİR…
TEÇ-SEN GENEL BAŞKANLIĞI